Tässä kun olen näitä kuvia selannut blogia varten, on eteen tullut ihania kuvia viime kesältä. Vaikka kesäkuu olisi keliensä puolesta voinut olla vaikka maaliskuu, kuuma heinäkuu pelasti kaiken. Olen tässä parin vuoden aikana ehtinyt kaivaa pihaa melko paljon. Uusia kukkapenkkejä on perustettu ja vanhoja uudistettu kovalla kädellä. Tässä ensimmäisenä etupihan paraatipenkki. Aiemmin siinä oli mänty toisessa päässä ja pähkinäpensas toisessa ja välissä kaksi talveksi pois lakastuvaa pensasta, joiden nimeä en nyt saa päähäni, ja keskellä marjaomenapensas. Kaivoin ne nimettömät puskat ylös, kaadoimme männyn (se varjosti keittiötä ja roskasi terassin ja koko sisääntulon sekä katon). Halusin kuitenkin jättää ison kannon, koska siitähän keksii vaikka mitä kivaa. Nämä puput ovat vahtineet kannon nokassa pihaa ympärivuotisesti.

Blogiin-normal.jpg

Löytö kasvihuoneen takaa pihan perältä oli nämä upeat pionit. Lajikkeita oli parikin, mutta tämä hurmaa kyllä koollaan ja tuoksullaan. Siirsin juurakot vuosi sitten ja osa kukki jo samana vuonna muutamalla kukalla. Tänä vuonna kukkia oli monta kymmentä! Ei paljon siirrosta suuttuneet, päinvastoin.

blogiin2-normal.jpg

Tässä etupihaa. Istutin haaveilemani päärynäpuut ja luumupuun parhaille paikoille. Maa viettää hieman ja paikka on melko suojainen. Toivottavasti kaikki selviää talvesta. Lajikkee on Tohtorin päärynä, Pepi ja Kuokkalan luumu. Tässä kohtaa oli aiemmin mainitsemani entinen kasvimaa. Se oli siis hyvin epätasainen ja rikkaruohottunut. J jyrsi alueen ja muokkasimme siitä nurmikon.

blogiin3-normal.jpg

Tässä olisi kanssa yhden kesän projekti eli lampi. Aitasimme sen ensitöiksemme muuton jälkeen ja sen jälkeen olen istutellut sen ympärille mm. kuunliljoja, iiriksiä ja erilaisia pensaita. Lampi on muovitettu ja sinne johtaa salaojaputki naapurin hallin katolta valuville vesille. Lammessa on paljon elämää. Alkukesästä varsinkin kurnutus on ihan huikeaa.

blogiin4-normal.jpg

Vaikka kesä on ihanaa ja luonto on silloin kaunis, niin eipä tämä piha syksylläkään kurjalta näytä. :) 

blogiin5-normal.jpg