Eilen meillä kävi Huoneistoremontti ykkösen remonttiasiantuntija katsomassa "rikospaikkaa." Oli todella mukava mies ja osasi hyvin kertoa remontin kulusta ja siitä, kuinka voimme itse vaikuttaa hintaan ja missä kohtaa kannattaa luottaa ammattilaiseen. Oli muutenkin asiakaspalvelu kohdillaan ja teki mieli tehdä kaupat hänen kanssaan heti saman tien. Heidän mallissaan he hoitavat remontin ja tarvikkeet yms. mutta putki- ja sähkömiehet hommaamme itse. Heillä toki on yhteistyökumppaneita, joita suositella. Kuulemma he ovat keskitason firma hinnan suhteen, ei koskaan halvin, mutta ei kalleinkaan. Meidän budjettiarviomme remontin hinnasta osui hyvin yksiin tämän asiantuntijan kanssa (eli 23-28t€ välillä liikutaan). 

Illalla veimme vielä lapset mummalle ja menimme sovittuun tapaamiseen Bauhausin sisustussuunnittelijan kanssa. Hän oli jo miettinyt hieman valmiiksi asiaa ja kun aloitimme saunan suunnittelulla, hän kysyi, olemmeko miettineet integroitua saunaa. Joo sen verran olin miettinyt, että ei mahdu, mutta hänpä sai mahtumaan, eikä ole edes ahdas. Totesin, että siksi me suunnittelijan puheille tultiinkin. :) Olen ihastunut radiata lauteisiin (alla kuvassa ylin vaihtoehto). Totta kai se on kallein vaihtoehto, kun voisi valita perus haapaa tai leppääkin. Kuusipaneeleita vastaan olin alkuun ihan hirveästi, mutta Bauhausissa kiertäessä ja malleja katsellessa selkeni, että vaikka laittaisi kuusipaneelit, saunan ei tarvitse näyttää lapsuudenkotini pihasaunalta (jossa on kyllä ylivoimaisesti parhaat löylyt). Mustaksi käsiteltynä matalan profiilin kuusipaneelikin on ihan ok. Siihen yhdistettynä musta kivi kiukaan taakse ja kivat lauteet, niin hyvä tulee. 

blogiin5-normal.jpgblogiin4-normal.jpg

Mikä parasta, Bauhausista saa tätä samaa laattaa, josta kerroin jo aiemmin, paljon paremmalla hinnalla! Bauhausissa on myös nyt tarjous, että kun otamme remontin heiltä, saamme kaikki laatat puoleen hintaan. Suunnittelija tosin selvittää koskeeko se myös tätä tilauslaattaa. Toivon, että koskee, koska haluan nimenomaan tämän laatan.

lattialaattapieni-normal.jpg

Seinälaattoja mietimme ja olin varma, että emme keksi mitään yhteensopivaa, mutta sitten silmiini sattui 30x60 hieman kimmeltävä valkoinen laatta, jonka pariksi löytyi musta saman kokoinen laatta, joka on tuon Slaten tyylinen. Tietenkin tarvitsemme hieman bling blingiä ja välitilaan löytyi Bauhausin uutuusmosaiikki, josta ei blingiä puutu. ;) 

Välitila ja kalusteet. Eli kalusteet on tietenkin mustat. Olin pyöritellyt Temalin kalusteita ja todennut, että en saa niistä järkevää kokonaisuutta, mutta suunnittelija vetäisi muutaman ässän hihasta ja lupasi taiteilla paketin, joka vastaa aiemmin esittelemääni suunnitelmaani, johon kuuluu ala- ja yläkaappeja ja paljon työtasoa. Hinta hieman hirvittää jo etukäteen, koska Temal ei ihan halvimmasta päästä ole ja esim. Huoneistoremontin mies sanoi, että hän saisi vastaavan kokonaisuuden keittiöfirmalta kahteen tonniin. Temalilla kaksi alakaappia ja yksi korkea kaappi maksaa sen kaksituhatta euroa... Mutta kuten sisustussuunnittelija sanoi, niin Temalin kanssa ei sitten tarvitse pelätä, että kalusteet turpoaisivat kosteudesta ajan myötä. 

Suihku on kuitenkin ongelma meidän kylppärissä. Suihkun vieressä on ikkuna. Se on tietenkin sellaisella kohdalla, että siihen ei saa suihkuseinää taiteiltua millään ilveellä, paitsi keskelle ikkunaa asentamalla, jolloin ikkuna puitteineen kastuu joka kerta, kun suihkun avaa. Ikuisena vilukissana olin haaveillut höyrykaapista ja suunnittelijan mielestä se on ainoa järkevä ratkaisu, jollei ikkunaa poisteta. Lisäksi kaappi on lapsiperheessä hyvä vesileikit huomioiden. Kaapin ongelma on puhdistus ja se, että sinne ei mahdu ne kaikki viitisensataa shamppoo ja hoitoainepulloa, joita meidän perheemme näköjään tarvitsee. Siihenkin kyllä löytyy kuulemma ratkaisuja, mm. pieni kaappi samaa sarjaa kodinhoitotilan kalusteiden kanssa suihkun viereen. Päädyimme myöskin seinäistuimeen wc-pöntön osalta. Sen päälle tulee pieni taso, missä voi säilyttää jotakin. En kylläkään usko, että haluan pesuaineita siihen esille.

En meinannut yöllä saada nukuttua, kun päässä pyöri kaikki uudet ideat ja mahdollisuudet tämän remontin suhteen. Jännittävää. :D