Ensimmäisen vuoden aikana raivasimme pihaa melkoisesti. Etupihalla oli kasvimaa, jossa kasvoi miehen korkuista ohdakeviidakkoa, juolaheinää ja voikukkaa. Takapihalla oli puskia, pensaita, risukkoa ja ryteikköä. Lisäksi pihassa oli melko isoja mäntyjä, jotka olivat kyllä hirmuisen komeita, mutta ne roskasivat talon katon ja koko pihan niin perusteellisesti, että päätimme kaataa nekin. Pihassa on myös yli 75 neliön muovihuone, jota olen nyt kahden vuoden aikana opetellut hyödyntämään. 

 

Tässä takapiha ennen kuin otimme moottorisahan käyttöön. Maasta lähti kuusi marjapuskaa, muutama kriikuna, mänty ja kasa kaikkea muuta.

blogiin5-normal.jpg

Tässä sama kohta parturoinnin jälkeen.

blogiin3-normal.jpg

Kriikunat olivat ränsistyneet, joten ne vetäistiin maata myöden. Eroonhan niistä ei pääse, koska juurivesoja puskee jatkuvasti. Mänty kaadettiin lopputalvesta ja siitä tehtiin polttopuita.

blogiin2-normal.jpg

Tässä on sitten sellainen projekti, että siitä kuullaan vielä. Kun muutimme, pihalla potpottivat vielä edellisen omistajan kanat. Purimme kanalan takana olleen häkin ja kanalasta tehdään leikkimökki lapsille. Kun lapset kasvavat, voi olla, että mökki pääsee takaisin kanalaksi. ;)

blogiin-normal.jpg

Etupihan parturointia. Yksi iso pensas tuosta jo lähtikin ja kuvassa näkyy sen mentävä aukko pöheikössä. Katolle johtavia tikkaita pitkin kasvoi kataja, mikä ei ehkä ole kaikkein nuohoojaystävällisin vaihtoehto, joten sekin joutui lähtemään.

blogiin4-normal.jpg

Takapihan terassilta on syksyllä tälläinen näkymä.

blogiin6-normal.jpg