Olemme nyt saaneet ensimmäisen tarjouksen kylpyhuone- ja saunaremontista. Tarjous tuli Bauhausilta ja oli ihan järkevän tuntuinen. Oikeastaan se oli jopa edullisempi kuin olin varautunut, mutta siitä puuttui mm. isot putkarin työt, lämminvesivaraajat ym. joten summa tulee nousemaan sinne, mitä olin alunperin ajatellutkin. Nyt tarjous oli materiaaleineen alle 20t€. Siihen sisältyy mm. Temalin kalusteista koottu kodinhoitotila, "integroitu" sauna ja seinä-wc. Tuosta pöntöstä emme ole vielä päässeet ihan loppuun asti mietinnöissä. Onko se kuitenkin liian laatikkomainen ja vaikea huoltaa? Sitä pitää vielä pohtia. Suihkukaapista olemme kuulleet lähinnä negatiivista palautetta. Kukaanhan ei nykypäivänä saa haluta suihkukaappia. Se on vähintään yhtä hirveää kuin jos haluaisi puolipaneeleita... Eilen meillä kävi eräs laattamies timpurikaverinsa kanssa ja hän oli oikeastaan ensimmäinen, joka heti huomasi kaapin idean. Kylppärissämme kun on ikkuna suihkun kohdalla, niin kaappi estää sitä kastumasta ja muutenkin vesiä leviämästä ympäriinsä. Lisäksi inhoan yli kaiken suihkussa palelemista. Kaapissa ei tarvitse palella ja pieninä ihmisinä mahtuisimme kaappiin suihkuttelemaan ihan hyvin. En ole koskaan kokenut suihkukaapissa ahtauden tunnetta, mitä jotkut valittavat. Tietenkin koko tila olisi avarampi, jos kaappia ei sinne tungeta, mutta sitten on myös vettä joka puolella ja se paleleminen... Kalliiksi tulee lämmittää koko kylpyhuone lattialämmöllä niin, että siellä on lämmin suihkutella. Saimme kyllä hyvän vinkin, millä ikkunan saisi suojattua kastumiselta, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että lapset luttaavat suihkussa ja minä olen hirveä vilukissa. ;)

 

Olen jatkanut kattojen maalailua. Keittiön katto on saanut uuden ilmeen ja kyllä on muuten eri näköinen kuin ennen. Tässä aiemmin esittelemäni nurkkaus vanhoine puuhelloineen. Olen repinyt kaakelit irti ja sutinut seinään itse sekoittamaani maalia, koska aiempi väri ei kertakaikkiaan sopinut värisilmäni kanssa yksiin. Ensin "ennen"-kuva:

blogiin7.jpg

Sitten jälkeen:

Blogiin2.jpg

Tarkoitus oli vain saada tuo lohenpunainen väri äkkiä piiloon. Muuten koko nurkka on vielä mietinnässä. Haaveilen pienestä takasta, jonka laittaisi tuon puuhellan tilalle. Ottaisi palan seinää pois, jotta se näkyisi olohuoneeseenkin. Toisaalta siihen saisi myös pari korkeaa kaappia, kun tuntuu, että kaappitila loppuu aina kesken. Ehkä myös pieni inventaario voisi auttaa, jos pääsisi turhasta tavarasta keittiössä eroon.

Blogiin3.jpg

Tässä toiseen suuntaan. Seinien vihreys korostuu nyt entisestään, kun kattokin on valkoinen. Niille täytyy tehdä pikimmiten jotain. Olen miettinyt jotain mukavaa tapettia, mutta katsoo nyt. Ovet pistävät myös silmään ja keittiön kaappien pyökinväriset osat ovat niin ikään toimenipiteiden tarpeessa.

Blogiin4.jpg

Ettei ihan pelkäksi sisustamiseksi mene, niin tässä M tekemässä sitä, mitä taaperot parhaiten osaavat eli sotkemassa itseään. :D Pipoa myöden roiskeissa.

Blogiin5.jpg