Uutta remonttia taas odotellaan. Tällä kertaa uusitaan taloa ulkoapäin ja lähtee koko katto veks sekä tulee uutta maalipintaa ja toivottavasti ehditään vielä tehdä uusi terassikin. Kevät on mennyt selviytyessä töistä ja kotiarjesta, välillä kuono maata viistäen, mutta silti olen laittanut kasvihuonetta varten siemeniä multiin. Osa chileistä ja paprikoista sai punkin, enkä jaksanut aloittaa taistelua niitä vastaan, joten taimet kuolivat, mutta onneksi osa välttyi tuholaisilta. Niiden lisäksi taimia on mm. tomaateista, ananaskirsikasta, mansikoista, lukuisista yrteistä, maissista, kurkusta ym.

Aurinko helli meitä viikon verran ja tuntui jo ihan kesältä. Nyt mulla on lomaa tämä viikko ja sataa kuin esterin peestä. Ja jos ei sadakaan, niin tuulee ja on kylmä. Ei se sade kokonaan pahasta ollut. Sain kastelutynnyrit täyteen hetkessä, pieni kasvimaani imaisi vettä kitusiinsa ja hirveä pöly ja siitepöly laskeutui hetkeksi. Nyt taas tuuli kuivattaa maata ja nostaa pölyä ilmoille.

Tässä etupihan puoleiselta terassilta kesäkelejä. 

blogiin.jpg

Sadekelillä kasvihuoneella. Viritin kasvihuoneen viereen pienen kasvimaan. Kohopenkkiin kesäkurpitsaa ja pensaspapua. Viereen eri värisiä porkkanoita, retiisiä, mangoldia ja juuripersiljaa.

blogiin8.jpg

Kasvihuone vaatisi pikaista kunnostusta. Muovit saisi vaihtaa ja puiset osat vähintään huoltaa.

blogiin7.jpg

Kevätsiivousta odotellessa... 

blogiin6.jpg

Kasvihuoneen takaovelta näkymät pellolle.

blogiin5.jpgblogiin4.jpg

Tyrni odottamassa istutusta.

blogiin3.jpg

Gojitkin herää joka vuosi aiemmin. Viime vuonna ne kukki heinäkuussa (ensimmäisenä vuonna kukat tuli syyskuussa, seuraavana elokuussa, sitten heinäkuussa). Jos sama kellon kääntäminen jatkuu, niin muutaman vuoden päästä voisi päästä jo maistelemaan marjojakin. Ainakin se näyttäisi muuten viihtyvän täällä. Juurivesoilla leviää ja kasvaa leikkauksesta huolimatta vauhdilla.

blogiin2.jpg