Tänään olisi Bauhausissa Kylpymaailmapäivä. Lapsenvahtina toimiva mumma ilmoitti aamulla olevansa saikulla tämän päivän, joten jätämme iltamat väliin tältä erää. Huomenna meillä on yksityinen aika Bauhausin sisustussuunnittelijalle, joten eiköhän me kuulla, mitä hienoa olisi ollut. ;D 

Ilma on aika jäätävä ulkona ja lehdet on jo pudonneet suurimmaksi osaksi, mutta tässä on pari kuvaa muutaman päivän takaa, kun syysväritys koristi pihaa. Tämä etupiha on hiukan ongelmallinen, kun siinä on mennyt tie aiemmin ja siitä kohdalta maa on tietenkin kivikovaa. Lisäksi keskelle pihaa on istutettu sekalainen rivistö puita ja pensaita vanhan tien kohdan ja kasvimaan väliin. Aikaa myöden ne ovat kasvaneet toistensa lomaan, eikä oikein mikään pääse oikeuksiinsa. Rivin aloitti joku maatiaisruusupensas, jonka siirsin takapihalle, mutta joka kasvaa samassa paikassa edelleen minulta kysymättä. Istutin sen viereen Endless Summer hortensian. Seuraavana on suuri marjasinikuusama (näin ainakin entinen omistaja väittää, marjat maistuvat kyllä ihan myrkyllisiltä...). Sitten onkin lehtikuusi, jonka jälkeen pihasyreeni, toinen marjasinikuusama (jonka katkoin pois, juurakko pitäisi vielä siirtää), terijoen salava ja sen molemmin puolin viistosti koivu ja Valkea Kuulas omenapuu. Nämä kaikki on istutettu maksimissaan kolmen metrin välein. Haluaisin antaa tilaa etenkin lehtikuuselle ja omenapuulle. Koivu tulee siis häipymään kuvioista, samoin varmaan tuo jäljelle jäänyt marjasinikuusama. Syreenin haluaisin säilyttää, mutta se on ihan väärässä paikassa. Terijoensalavasta tuskin pääsen eroon, vaikka haluaisinkin. Nätti puu se on, mutta jossain muualla kuin juuri tuossa.

Blogiin2-normal.jpg

Puitahan pihassa riittää, että muutaman kaataminen ei tee vahinkoa. Esim. koivuja on pihassa ainakin 26, jos nyt en ole unohtanut jotakuta. Tammia on neljä, kuusia kaksi, mäntyjä on yksi jäljellä, terijoensalavia kolme, omenapuita kuusi, sitten yksittäisiä puita kuten hopeapaju, pähkinä, pari päärynää, luumu ja yksi pieni kirsikkapuumetsä, jossa runkoja on ehkä kymmenkunta, eikä unohdeta jäljellä olevia kriikunoita, niitäkin on monta ja kaikki pensaat päälle. Niin ja naapurin kanssa meillä on yhteinen "aita", joka koostuu lehtipuista (koivuista, pihlajoista, tuomista, jne.). Monet puista on kasvaneet pihassa 20-30 vuotta, joten ne alkaa olla jo aika isojakin. 

Blogiin-normal.jpg

Pihajutuista muihin puuhiin. Tuli maalailtua hieman. "Anna pusu!" akryylimaalaus.

Blogiin3-normal.jpg