Koko aamu on mennyt siivotessa sisällä ja ulkona, ruokaa tehdessä ja lasten kanssa touhutessa. Nyt R lähti kaverille, M nukahti päiväunille ja itse istahdin punaviinilasillisen ja Poppamiehen lemmen kola -pussin kanssa koneelle kuuntelemaan Rajatonta. Ajattelin laittaa tämän vuoden kasvihuoneilut pakettiin tähän postaukseen.

Kaikkihan alkaa taimikasvatuksesta. Tässä vielä kasvattelua sisätiloissa. Chileille tein muovipulloista minikasvihuoneen ja sato oli todella runsas, vaikken montaa taimea laittanutkaan. Tomaatteja ja kurkkuja tuli ihan yli äyräiden ja opinkin, että kurkut voi istuttaa viikkokausia myöhemmin kuin minä tein. :D Sen sijaan ananaskirsikka ja vesimeloni täytyy laittaa aiemmin.

Blogiin6-normal.jpg

Tässä ensimmäinen kasvihuonekurkkuni. Ihan älyttömän söpö. <3 Tämä syntyi jo sisällä, kun olin niin ajoissa noiden kurkkujen kanssa. Ne oli hankala siirtää kasvihuoneeseen, mutta satoa tosiaan tuli jaettavaksi ystävillekin.

Blogiin9-normal.jpg

Tässä taimet on siirretty muovien suojaan. Oikealla kurkkuja, keskellä tomaatteja, perällä chiliä ja paprikoita, vasemmalla perällä karhunvatukka ja reunassa kaksi jättimäistä viiniköynnöstä (Zilga ja Beta).

Blogiin11-normal.jpg

Viinirypäleitä tuli tänä vuonna lähes 90 litraa! Näistäkin meni ystäville vaikka kuinka. Itse tein mehua, mutta kuulemma hillokin olisi hyvää. Nyt vaan tuli hilloa karhunvatukoista, kirsikoista, mansikoista+habanerosta ym. niin ei enää ollut tarvetta useammalle. 

Blogiin13-normal.jpg

Karhunvatukka onkin mielenkiintoinen kaveri. Se kasvattaa ainakin kilometrin pituisia lonkeroita, joissa on miljoonittain kissankin kynsiä tervävämpiä käyriä piikkejä. Ensimmäisenä vuonna heittelin sille kanankakkaa turvallisen välimatkan päästä ja toivoin, ettei se söisi minuakin... Leikkelin sitä myöskin aika rajusti, kun vauhtiin pääsin ja tänä vuonna se päätti näyttää, mihin se pystyy. Marjoja tuli ihan uskomattoman paljon! Annan sille kaiken anteeksi ja se saa jatkaa lonkeroidensa kasvattamista ihan rauhassa. :)

Blogiin15-normal.jpg

Tulinen auringonlasku. Vampire chili teki kymmenittäin "hedelmiä." Se on kaunis, mutta ei erityisen hyvänmakuinen. Tämän lisäksi laitoin Meek&mildia, joka sopi paahdettavaksi ja täytettäväksi hyvin. Se taas oli superhyvän makuinen, mutta nimensä mukaan hyvin mieto. Toukokuussa sain naapurilta Lemon dropin ja Aji Cristalin siemeniä. Jostain syystä hukkasin jälkimmäisen taimet johonkin, mutta Lemonia kasvattelen lamppujen alla paraikaa. Yksi kypsä chili on jo tullut ja sen mutustin hapankorpun päällä, hyvää oli. :D Ensi vuonna sitten aiemmin liikenteeseen näidenkin kanssa. Samaiselta naapurilta sain myös pari Orange habaneroa, joista otin luonnollisesti siemenet talteen. Herkullinen chili ja ihanan imelän tuoksuinen, mutta onhan tuo nyt melko tulinen. Toiselta nimeltään se on Sudden death...

Blogiin14-normal.jpg

Kauniita kurkkuja rikkaruohojen keskellä. Laitoin kaksi kurkkulajiketta. Kuvassa olevasta J sanoi, että se näyttää liikaa eu-direktiivikurkulta. Toinen kurkku oli lyhyempi ja pyöreämpi. Sellainen omintakeisempi. Molemmat oli maultaan hyviä.

Blogiin8-normal.jpg

Tässä on maailman makeimmaksi rankattu tomaatti Sungold. Kuin karkkeja söisi suoraan kasvihuoneesta. :) Pakastin näitä kokonaisina ja M (1v 10kk) syö niitä jäisinä mehujään korvikkeena. :D Tarkoitus siis oli pakastaa niitä keittoihin yms. mutta käyhän se näinkin.

Blogiin7-normal.jpg

Tässä satoa kasvihuoneesta ja kesäkurpitsat kasvimaalta. Kesä- ja spagettikurpitsoita tuli paljon myöskin, vaikka kesäkuu oli niiden kasvuunlähdön kannalta huonoin mahdollinen.

Blogiin12-normal.jpg

Viimeisenä tietenkin valmistelua seuraavaan kasvukauteen. Naapurin hevostallilta haettiin pari isoa peräkärryllistä vuoden vanhaa turvelantaa. Levitettiin suurin osa kasvimaalle, mutta osa liikeni kasvihuoneeseenkin.

Blogiin10-normal.jpg