Nyt on tosiaan remontti päällä. Kaikki vanha on purettu pois ja uuttakin on saatu jo tilalle. Ilman yllätyksiä ei remontti olisi mitään, joten pari pientä ylläriä meillekin osui heti alkajaisiksi. Ensimmäinen oli se, että saunan ja kylpyhuoneen väliseinän tiilet irtoilivat lähes itsekseen ja koko seinä olisi kaatunut hieman kovemmalla tönäisyllä. Näin ollen seinä purettiin kokonaan ja siihen tulee uusi tilalle. Nyt kuitenkin avautui uusia mahdollisuuksia, kun saamme päättää suihkun, saunan oven ym. paikat halutessamme uudelleen. Näitä mahdollisuuksia tässä on pyöritelty mielessä, mutta alkuperäinen suunnitelma puoltaa kyllä silti monin osin paikkaansa. Timpurilta tuli kyllä hauska idea saunaan, jos laittaisimme oven toiselle puolelle kuin sen oli tarkoitus tulla. Lauteet saisi vinottain vastakkain, jolloin saunojien jaloille jäisi enemmän tilaa ja kun saunojia on vain kaksi, voi istua tavallaan vastakkain, jalat lauteille nostettuna. Oven siirtämisessä on kuitenkin hieman ongelmia; se on eri kätinen eli aukeaisi "väärään" suuntaan ja jos lattia on märkä ja pitäisi käydä saunassa syystä tai toisesta vaatteet päällä, sukat kastuu. Alkuperäisessä suunnitelmassa saunaan pääsee kuivin sukin, vaikka joku olisi suihkussa käynytkin.

Toinen yllätys oli, että vanha lämminvesivaraaja oli valettu jalustastaan betoniin kiinni. Siihen tarvittiin kolme miestä ja hallitunkki, jotta sen sai irti. Sitten vielä muutaman tunnin puukkosahaoperointi päälle, mutta lopulta kattila oli palasina ja poissa. Sen takaa paljastui vielä pieni omituinen juttu...lattiasta puuttui betonivalu yhdestä nurkasta. Se täytyy vain valaa umpeen. Liekö talon rakentajalla loppunut vellit kesken...

Sähkäri kävi vetämässä sähköt seiniin ja nyt on seinät levytetty. Tällä hetkellä laattamies vetää uusia viemärinpaikkoja betonin läpi ja meteli on toki sen mukainen. Meillä on pikkumies kuumeessa, mutta eipä näytä häiritsevän. Uni maistuu silti.